Hvad du får brug for

Varmt vand

Emmer

Maletynder eller acetone

Målebeholdere

Træomrører

Denatureret alkohol

Hvad du får brug for

Varmt vand

Bucket

Maletynder eller acetone

Målekopper

Træomrører

Denatureret alkohol

Epoxyharpiks er en meget stærk materiale, der kan bruges som tætningsmiddel og klæbemiddel samt et utal af andre ting. En problematisk ting om dette stof er imidlertid, at den er meget tyk og viskøs, hvilket betyder, at det kan være svært at anvende, og nogle gange vil det ikke komme ind i alle de dings og nicks i en overflade. Denne dårlige dækning kan skabe lommer af luft, der forårsager striber og gør harpikshærdningen uretmæssigt. Den eneste måde at løse dette problem på er at tømme epoxy. Den følgende artikel viser dig, hvordan du gør det korrekt, så du kan få den bedste og mere grundige dækning, når du bruger denne harpiks.

Bemærk: Husk at nogle metoder til udtynding af epoxyharpiks vil sænke viskositeten for bedre dækning, men vil også svække beskyttelsesegenskaberne.

1. Opvarmningsmetoden

Opvarmning er langt den bedste metode til udtynding af epoxyharpiks, da det faktisk ikke svækker stoffet i det mindste. Tænk på det som opvarmning dåse kage frosting. I sin naturlige og kølige tilstand er den meget tyk, men når du først opvarmer den i mikrobølgeovnen i nogle sekunder bliver den meget tynd og hældbar. Den samme idé gælder for epoxyharpiks.

Fyld et badekar eller en spand med meget varmt vand; Brug eventuelt kogende vand til de bedste resultater. Tag derefter dåsen af ​​epoxyharpiks og læg den indeni. Lad det sidde i flere minutter. Varmens varme kombineret med metalkanens konduktivitet vil gøre det muligt for epoxyharpiksen at blive meget tyndere. Du skal dog arbejde hurtigt, når du har påført harpiksen, efter at den er opvarmet, da viskositeten vender tilbage til normal, da den køler igen.

2. Paint Thinner eller Acetone

Maling tyndere og acetone er forholdsvis ensartede med meget små forskelle mellem dem. Det er af denne grund, at de er udskiftelige med det formål at udtyde epoxyharpiks. Vær meget forsigtig; ved hjælp af en af ​​disse produkter vil svække det færdige produkt, men det kan ødelægges fuldstændigt, hvis du blander dem forkert. Den generelle tommelfingerregel er at blande i tyndere i forholdet 10 til 1. Så hvis du har 10 gallon epoxyharpiks, så tynd det med en gallon maling tyndere eller acetone.

3. Denatureret alkohol

Denatureret alkohol er ethanol, der er blevet giftig, men det er et opløsningsmiddel, der er mere sikkert at bruge som harpiks tyndere end maling tyndere eller acetone. Det er egenskaber også tillade dig at tynde epoxy mere uden så meget skade på dets beskyttende natur. Bland dette på samme måde som maling tyndere eller acetone, men i et forhold på omkring 15 til 20 procent i stedet.