Der er flere grunde til at vælge møbler med bæredygtigt design . Bæredygtige møbler er bedre for miljøet, dit helbred og i det lange løb din tegnebog.

Miljøfordele

Der er to væsentlige miljømæssige fordele ved at bruge bæredygtige møbler, mindre møbler i lossepladser og mere bæredygtige skove. Deponeringsanlæg er mere end uinteressante. De kan udstede giftige gasser, og hvis der er en designfejl, vil forurener den lokale vandforsyning. Nogle lossepladser bruger forbrænding til at ødelægge den ekstra skranke. Forbrænding skaber kuldioxid og kan bidrage til den globale opvarmning. Træer er jordens naturlige filtre, de ændrer carbondioxid til ilt. Disse træer bruges dog ofte til at skabe møbler. Når træer fra gamle vækstskove skæres ned, bliver vores filter system svagt. Makere af bæredygtige møbler forsøger at afbalancere denne tendens.

Designere til større virksomheder har adgang til genbrug af metal og plast. De bruger ofte disse materialer til at skabe deres produkter. Individuelle designere, selvom de måske ikke har adgang til store mængder genanvendt plastik, kan bruge andre materialer, såsom gammelt tømmer og antikke møbler.

Bæredygtige møbler hjælper også med at opretholde skovene. Alt træ, der anvendes i disse møbler, er fra hurtigt voksende træ og bæredygtige skove. Gammel vækst er ikke brugt. Hvis designeren ikke bruger hurtigt voksende træ, skal han bruge gammelt genbrugt træ. Dette forhindrer en yderligere nedbrydning af skovene og holder træet ud af lossepladserne.

Sundhed

De fleste uholdbare møbler er lavet med giftige kemikalier. Sammensat træ fremstilles for eksempel med formaldehyd. Formaldehyd er et giftigt kræftfremkaldende middel, som kan forårsage kræft, astma og allergi hos børn. Andre toksiner anvendes som brandhæmmende midler. Disse toksiner har blandt andet været forbundet med kræft og fosterskader. Bæredygtige møbeldesignere bruger sikrere retarder i et forsøg på at inddele disse problemer. Bæredygtige møbler, fordi det hjælper med at forhindre væksten i lossepladser og opmuntrer til skovvækst, hjælper også med at holde luften og vandet rent og forhindre fremtidige problemer forårsaget af forurening.

Pocket Book

Mens bæredygtige møbler ofte har en højere købspris end andre møbler, er det billigere i det lange løb. Bæredygtige møbler er lavet til sidste. Dette forhindrer dig i at køre for at købe nye møbler hvert par år. Det vil også spare dig for at tage dine gamle møbler til dumpen. Hvis du vælger at lave dine egne møbler, kan du finde billige, brugte varer. Det meste af udgifterne er din tid. Hvis du nyder at gøre denne slags arbejde, er din tid godt brugt. Bæredygtige møbler hjælper også din lommebog ved at forhindre sygdom. Sygdomme forårsaget af toksiner i møbler kan koste en familie hundreder, måske tusindvis af dollars hvert år i medicinske regninger.Selvom den værste sygdom i dig familie er allergi, kan allergi medicin være ret dyrt og uønsket.

Der er mange grunde til at bruge bæredygtige møbler. Bæredygtige møbler hjælper grønne planeten og et privatliv. Det hjælper med at forhindre sygdom i familier; sparer dem tid, penge og sorg. Der er ingen god grund til ikke at gå grøn, i hvert fald når det kommer til møbler.