Om et nyt hjem eller renovering af et ældre hjem, fordybningslampe kan være et nøgleelement i både rummets funktion og stil . En af de vigtigste fordele ved forsænket belysning er de relativt små rumbehov, de har brug for til indbygning i et rum.

Da denne type belysning er gemt væk (indbygget) i loftet eller væggen, hvor det er installeret, giver det et rum en større følelse end hvis andre belysningsløsninger blev brugt. Dette skyldes det forholdsvis minimale rumbehov, der er nødvendigt for at installere eller vise forsænket lys. Derfor er denne type belysning blevet en meget populær løsning til små gange, stramme hjørner, badeværelser og endda til større værelser.

Indstiksbelysningens bredde

Da indbygget belysning er bygget direkte ind i vægge eller lofter, er pladsbehovet fra lysets fremspring i det væsentlige negeret. Et aspekt af afstandskrav, der skal tages i betragtning, er imidlertid det fysiske rum, der tages op i lofterne eller vægge, hvor de er installeret. Uanset om du vælger armaturer med standardspænding, lavspændingshalogen eller fluorescerende armaturer, er der tre grundlæggende størrelser med hensyn til diameter.

Diameterne af forsænket lysarmaturer vil typisk være enten 4-, 5- eller 6-tommer i diameter. De 6-tommers armaturer kan bruges i lange indreveje eller to-etages gange, mens de mindre 4-tommer størrelser fungerer bedre i mindre rum, da de har et slankere og moderne look med minimal indbrud.

Dybde af indbyggede lys

Et andet aspekt af afstanden, der er afgørende, når man overvejer at installere fordybede belysning, vil være den afstand, som lysene selv vil stikke ind i væggen eller loftet, som de installeres i. Standard forsænket lys vil typisk kræve 5 & frac12; til 7 & frac12; tommer clearance i væggen eller loftet, som de installeres i. For de fleste typer konstruktion vil dette ikke være et problem, da du vil installere lysene mellem loftbjælker eller wall studs. I nogle tilfælde vil du imidlertid opdage, at du har mindre område at arbejde med bag overfladen, i hvilket du vil installere dine forsænket lys.

For disse tilfælde tilbyder flere producenter modeller af indbygget belysning, der er specielt designet til installation i grunne områder. Disse modeller vil typisk stikke mellem 3 & frac12; og 5 inches i overfladen, som de bliver installeret i.

Når du har valgt et sted for din forsænket belysning og fastslået dybden af ​​området bag overfladen, installerer du lysene, er processen med at installere forsænket belysning forholdsvis grundlæggende og kræver kun hjælp fra en professionel i tilfælde hvor du ikke er komfortabel med at arbejde med og omkring elektriske ledninger.Med hensyn til pladsbehov er indbygget belysning imidlertid et populært valg specifikt på grund af dets minimal indbrud i det omkringliggende rum.