Klistermærker, etiketter og bånd med trykfølsomt klæbemiddel (de, der skrælles af en underlag eller rulle, så presset på plads) kan ofte afskales. Det resterende klæbemiddel kan derefter gnides med fingrene i lighed med den måde, som du "tommelfinger" gummicement i små bolde.

Men hvad med klistermærkerne, der river og sidder fast? Forladelse af tape eller dekaler på en genstand kan ses som klæbrig eller uinteressant, men ikke rippe et klistermærke hele vejen ud og sidder fast med en klumpet skorpe af klæbende rester er ret grimt og pinligt.

Hvis tilbagevenden til etikettering stadig er synlig efter at have klistret med din negle eller den kedelige kant af en kniv, kan du prøve følgende tips til forskellige overflader.

Vaskbare overflader

Dæk etiketten med en klud eller svamp mættet med varm eddike og mæt etiketten. Dette skal gøre det muligt at skrælle uden at skrabe eller forårsage skade. Skyl området med vand, efter at klæbestoffet er helt væk for at fjerne latent eddike, der kan beskadige den faktiske overflade.

BEMÆRK: Brug kun denne metode på vaskbare overflader og vaskbar maling.

Plast

Hvis etiketten på plastik er blevet våd fra udslip, eller hvis artiklen er blevet opbevaret i et meget fugtigt område, vil det være vanskeligere at fjerne.

Damp et lille stykke klud eller vatpind. Mæt kluden i enhver generisk rensevæske. Påfør væsken over det område, hvor klistermærket er, men lad væsken forblive på etiketten tilstrækkeligt langsomt til at klæbe etiketten og resten af ​​gnidningen. Tør overskydende væske væk, vask artiklen i sudsy vand, og tør det.

En anden mulighed for at fjerne klæbemiddelrest fra plastoverflader, der ikke kræver en sådan præcision, er hårbalsam. Lige påfør det, lad det bløde i og gnide det, indtil klæbemidlet opbygges i aftagelige perler. Disse kan tørres væk med en fugtig klud og ikke udgøre den samme fare for plastik som rengøringsmidler gør.

ADVARSEL: Lad ikke rensevæske forblive på plastoverfladen for længe. Kemikalierne vil dumme plastens finish.

Badekar

En slags klæbende klæbemiddel, som du måske vil fjerne og ikke vil forudse vanskeligheder med, er glidende applikationer og strimler fra badekar. Hvis de ikke vil komme op med albuefedt alene, må du mætte en klud eller svamp og klemme varm eddike over nogen dekaler.

En anden metode er at bruge en håndrens, som Fast Orange, GoJo eller Goop, som normalt findes i en auto dept. Spred dem på, og alt, hvad der ikke kommer ud, kan let skrabes med et fladt træ eller en hård plastikskraber.

Glas eller metal (undtagen aluminium)

Uanset hvilken metode du bruger, skal du først prøve rengøringsfjernelsesmaterialet i en ubetydelig del af overfladen, hvor etiketten sidder fast, for at det ikke vil beskadige overfladen.

Ammoniak

Fold et papirhåndklæde eller en klud i en pude, der er tykkere end et enkelt lag og så stort som etikettens overfladeareal. Dampen pad med ammoniak i husholdningen og mæt etiketten. Lad den mættede pude på plads og vent 30 minutter til 2 timer. Hvis din decal- eller stickerrest er på en lodret overflade, skal du bruge maskebånd til at trykke og holde den ammoniakvævede klud på plads. Gentag puden i denne periode, hvis du opdager, at den tørrer ud. Når det er tilstrækkeligt mættet i ammoniak, glider etiketten ud - ingen gnidning, skrabning eller slid nødvendig.

ADVARSEL: Brug aldrig ammoniak af plastoverflader eller aluminium.

Hand Cleaner

En anden metode er at bruge en håndrens som Fast Orange, GoJo eller Goop. Rengøringsmidler af denne type er sædvanligvis i bilbranchen i butikkerne. Spred din renere over dekalen og vent. Enhver rest, der ikke kommer ud af håndrenseren alene, kan let skrabes med et fladt træ eller en hård plastikskraber.

Diverse overflader og klæbende genstande

Stick-kroge

Eddike fjerner også klæbende kroge fra malet vægge. Mæt en klud eller svamp med eddike og klem væsken bag krogen, så eddike kommer i kontakt med klæbemidlet.

Prisklistermærker

Hvid eddike kan bruges til at fjerne prismærker og andre dekaler fra glas, træ og kina. Mal etiketten eller dekalen med flere lag hvid eddike. Giv eddike tid til at suge ind, og efter flere minutter kan dekalet gnides af

Heavy Duty Options

Hvis du har en ekstrem mængde sorg, der forsøger at fjerne klæbende etiketter eller klistermærken, de efterlader, er der et par ekstreme metoder du kan ty til.

Sug en klud i Naptha eller cigaretlightervæske. Når det bliver tørret på overfladen, kan det bryde limbindingen. Hvis det ikke gør det, prøv denatureret alkohol, da det virker på nogle klæbemidler, som Naptha savner.

Der er også et kommercielt produkt, der hedder Goof Off, der er effektivt. Dette produkt er imidlertid brandfarligt og opløses latex maling og plast.

ADVARSEL: Alle disse stærkere kemikalier er farlige. Hvis du vælger at bruge dem, skal du sørge for god ventilation. Åbn døre og vinduer i området, og sluk for dit pilotlys.