LED-indbygget belysning bliver hurtigt en populær mulighed for belysningsarmaturer i boliger. Når du først har truffet beslutningen om at installere fordybede væglamper, skal du bestemme hvilken type pærer du vil have i dine nye lysarmaturer. Som med enhver design eller konstruktion beslutning du vil gøre på dit hjem, LED belysning kommer med en lang række fordele og ulemper, som du vil gerne nøje overveje, før du træffer beslutningen om at gå med LED belysning.

Fordele med LED-indbygget belysning

For dem, der er interesseret i miljømæssige bekymringer - eller hvis du bare er interesseret i at holde dine elektriske regninger så lav som muligt - LED-belysning kan være et godt valg for dig. LED-lys er kendt for deres energibesparende potentiale og kan spare dig for en betydelig sum penge på lang sigt. Dette skyldes, at LED-lysene brænder ved en meget køligere temperatur end konventionelle lyspærer og har en langt længere brugbar levetid. Hvor glødepærer har en brugbar levetid på omkring 1.000 timer, og lysstofrør vil vare omkring 10.000, vil LED-lys typisk vare i mindst 50.000 timer og kan ofte nå næsten 100.000 timer med brugbart lys . At skifte pærer mindre ofte betyder at skulle købe færre lyspærer, hvilket vil medføre besparelser i det lange løb. Desuden koster LED-lys typisk betydeligt mindre at køre i sammenligning med glødelamper eller fluorescerende pærer. Det betyder, at selv når dine lys er tændt og arbejder, sparer du penge over andre pærevalg.

Da LED-lysene brænder køligere end andre typer af pærer, kan du muligvis installere dem på steder, hvor andre pærer vil være usikre. Da indbygget vægbelysning skal indsættes direkte i vægge eller lofter, er der altid risiko for brandfare. For at bekæmpe dette, tilbyder mange producenter forsænket belysningssæt, der specifikt er klassificeret til installation på steder, hvor der er risiko for brand eller varme. Disse kits koster typisk mere end deres konventionelle modparter, men ved hjælp af LED-lamper vil du spare omkostningerne i form af hvilke installationssæt du vil kunne bruge.

Endelig er LED-lys kendt for at være særdeles holdbare. Det betyder, at lysene selv ikke er tilbøjelige til at bryde eller gå dårligt på en eller anden måde på grund af grov håndtering eller fald. Dette også kan potentielt spare dig penge på lang sigt.

Ulemper ved LED-indbygget belysning

Den primære klage i forbindelse med LED-belysning er med kvaliteten af ​​det udsendte lys. Mange mennesker føler, at lyset fra LED-pærer er enten svagere end med konventionelle glødelamper eller fluorescerende pærer, eller at det er mindre realistisk udseende. Disse mennesker hævder, at lyset afgivet af lysdioder har en karakteristisk bluish tinge til det, hvilket gør værelserne mere kliniske end naturlige.Det er imidlertid vigtigt at bemærke, at meget af denne opfattelse af LED-belysning skyldes forældede forestillinger om potentialet i LED-lys.

Forskere søger konstant nye måder at gøre lyset på LED-belysningen mere og gøre det mere naturligt. Så mens LED-lys måske aldrig er så naturligt udseende som deres konventionelle modparter, er differentieringen faktisk mindre skarp end mange tror. Så valget er dit.