Plast og akrylklæbemidler kan anvendes i forskellige anvendelser af metal eller plastik. Begge typer klæbemidler er stærke, relativt billige, og hver har deres egne sæt fordele og ulemper. Hvis du har svært ved at beslutte, hvilket er bedst, bør denne enkle guide hjælpe med at kaste lys over forskellene.

Plastlimmer - Professionelle

Plastlim anvendes ofte i reparation af møbler. De fleste af disse klæbemidler er en harpiks-type lim. Det færdige produkt er klart og kan males om nødvendigt. Når du klæber korrekt, kan plastikklæbemidlet skabe en stærk fastholdende binding med træ, noget plast og glas. Denne type klæbemiddel er tilgængelig i flere sorter, herunder penselklæbemidler, pulverformler, og nogle findes i brugervenlige sprøjtebeholdere.

Plastik Lim - Cons

Plastklæbemiddel kan være svært at arbejde med. En spray-on version muliggør ikke det hold, der er nødvendigt til større projekter. Den stærkeste binding kan findes i pulverformlerne. Problemet med disse er, at du skal blande dem med vand og følge vejledningen præcist. For meget vand vil skabe en svag lim, og for lidt vil det være vanskeligt at klare pasta. En anden draw tilbage er kuretiden. I de fleste tilfælde skal det stykke, der limes, have brug for tryk på mindst 10 timer. Dette kan skabe problemer i projekter, hvor klemmer kan beskadige det færdige projekt, som f.eks. Glasarbejde eller delikate træopstillinger.

Akryllimmer - Professionelle

Et akrylklæbemiddel kan bruges i mange projekter. Akrylet udgør en hurtig binding, der er stærk og modstandsdygtig over for revner eller glidning. Akryl kan bruges til træ, metal og de fleste plasttyper. Det kan også bruges i nogle typer glas. Akrylklæbemidler giver en stærk binding, men kan også forblive fleksible. Dette kan være vigtigt i nogle projekter. Mange akrylklæbemidler anvendes i elektroniske komponenter og findes i varmebestandige formler. Akryl er også tilgængelig i lavluftformler, hvilket kan være vigtigt, når det bruges i et lille eller stærkt handlet rum.

Akryllimmer - Ulemper

Akryl kan være dyrere end andre klæbemidler. Selvom akryl vil danne en hurtig obligation, kan nogle sorter tage så længe som 24 timer for at lave en permanent obligation. Det betyder, at du skal arbejde hurtigt, og lad klæbemidlet sidde uforstyrret i en hel dag før den maksimale binding kan nås. Akrylklæbemiddel findes oftest i 2-delt sorter, hvilket betyder at det bliver nødvendigt at blande. Du kan muligvis finde nogle præ-blandede acrylklæbemiddel på en hardware butik, men obligationen kan ikke være så stærk. En separat applikator foreslås med 2-delt blandinger, da acrylblandingen kan beskadige en standard pensel.