Er visse værelser i dit hus for lyse med lysene på? For mørkt? Bare følelse trist? Hvert område i hjemmet kræver en anden type belysning for at få mest muligt ud af rummet. Mens lys er en form for dekoration, er det også en nødvendighed. Planlæg dit lysrum efter værelse eller analyser den belysning, du har i øjeblikket, for at sikre, at rummene i dit hjem har den mest effektive belysning muligt.

Køkken

I køkkenet er mad og samtale i overflod, så lyset skal også være. Overhead lysarmaturer som sporlys, vedhængslamper eller forsænket belysning kan give stærkt lys over dette åbne område i dit hjem.

Om dit køkken er stort eller lille, er der brug for flere lys i dette rum. Belysning skal rettes mod vasken, komfuret og bordpladerne, hvor mad tilberedes oftest. Afhængigt af de lysarmaturer, du har installeret, skal du gå til energibesparende pærer, der ikke giver af for meget varme.

Soveværelse

Atmosfæren i soveværelset skal være hyggeligt og varmt, og belysning spiller en stor rolle i dette. Store, lyse lys sætter ikke stemningen til et behageligt sted at sove. Små lamper på nattestativer eller en kommode vil gøre tricket, især hvis du bruger lave wattpærer, som f.eks. En 40 eller 60 watt spiralpærer, som ikke kun sparer energi, men giver et blødere lys end det traditionelle 150 watt lys pærer.

Alle store, lyse lys i soveværelset bør ikke bruges ofte, og disse lys bør peges væk fra sengen, hvis det er muligt. Et lille lys, der giver lige nok lys, kan skabe et afslappende soveværelse. Har et lysere læselys ved sengen, hvis du ønsker det, men brug det kun, når du læser.

Badeværelse

Tilstrækkelig belysning på dit badeværelse er et must, da det er her du er klar til at gå ud i verden hver dag. Belysning placeret over spejlet er tilstrækkeligt, men undertiden kan denne overflod af overliggende lys være for lyst, især i de tidlige morgener. Installer en lysdæmper til din badeværelse lysafbryder, i tilfælde af at du vil sænke eller lysere lysene.

Hvis dit vaskeområde er adskilt fra dit badekar eller brusebad, vil der blive brug for yderligere belysning i dette område. Dette lys er typisk en recessiv lampe i loftet, så vand kun påvirker lysarmaturen minimalt. Varmelampepærer er gode til at holde brusepladserne hyggelige, især om vinteren; pæren kan ændres til en almindelig pære i varmere måneder, hvis du vælger det.

Spiseplads

Spisepladsen har typisk belysning, der koncentrerer sig om netop det - spisepladsen. Sporbelysning eller lysarmaturer med bevægelige dele giver dig mulighed for at pege lyset direkte mod bordet.Ellers skal spisestuebelysningen installeres over selve bordet. Belysning er ikke nødvendig ved spisekantens kanter, men i stedet bør fokusere på mad og deltagere.

Hall

Gangene er veje til alle områder af dit hjem, hvilket betyder, at de skal være tændt tilstrækkeligt til enhver tid. Lysafbrydere skal være tilgængelige i begge ender af hallen og lysene skal belyse alle områder. At forsøge at komme ned på en mørk gang er aldrig sjovt.

Hvis lysarmaturer er installeret på din gang, skal du sørge for at de ikke er hængt for lave, så nogen kan gå ind i dem. Overhead belysning er også en mulighed, men kan nogle gange være lidt for lys. Plads belysningsarmaturerne hver 25 fod eller deromkring for at sikre, at alle områder lyser ordentligt.

Kontor

Et af de lyseste værelser i dit hus skal være kontoret. Alt for mange gange er bare en lille lampe på skrivebordet alt, hvad der kan findes. Et kontor er et område med skrivning, tænkning, læsning og læring. Har mindst en lysarmatur i rummet for at give af med masser af lys og en ekstra lampe, hvis lys fokuserer direkte på skrivebordet. Det er som mor altid plejede at sige, & ldquo; Hvordan kan du læse i mørket? & Rdquo; Det kan du ikke. Lysere tingene op.