Lim siden er blevet brugt på et bredt udvalg af produkter siden det første patent for lim blev udstedt i 1700'erne. Faktisk findes der en bred vifte af lim på markedet i dag. At vide præcis hvilken lim at bruge til hvilken opgave er afgørende for at få jobbet udført korrekt. Faktisk kan brugen af ​​den korrekte lim hjælpe dig med at undgå at gentage opgaven.

Heldigvis leveres hver type lim med instruktioner, en ingrediensliste, et sæt forsigtighedserklæringer, hvis det er relevant, og en liste over de produkter, som limen virker bedst på. En liste over de almindelige anvendelser af forskellige typer lim findes nedenfor. Inkluderet er de typer lim, der fungerer bedst til bestemte opgaver sammen med tørring eller indstillingstider og ansøgningsprocedurer. Se etiketterne på limprodukter til et mere specifikt og detaljeret sæt af instruktioner, anvendelser og ingredienser.

Generelt indendørs brug

De fleste indendørs lim fungerer godt med produkter fremstillet af papir, keramik og træ. Denne type lim fremstilles sædvanligvis af polyvinylacetat. Det sætter sig om cirka 8 timer og helbredes om 24 timer. For at bruge denne type lim skal der påføres et tyndt lag limet på begge overflader. Anbring en klemme eller et tryk af en eller anden type på emnerne i ca. 4 timer for at hjælpe med at opretholde den korrekte justering af de to overflader. Denne lim renses let op med vand og sæbe, da det er vandopløseligt.

Lette reparationsopgaver

Lejlighedsvis møder vores dekorative genstande, herunder glasvarer, keramik og plast, en mindre ulykke og kræver lidt minimal binding. Lim sammensat af cellulose er fremragende til denne type opgave. Den sætter til mere end halvdelen af ​​styrken om 2 timer og næsten fuld styrke i 2 dage. Påfør to lag på begge overflader, der skal bindes. Dette vil give den ekstra styrke, der er nødvendig for en opgave som denne. På bunden er denne lim vandtæt og vil kræve acetone for enhver oprydning.

Sterke bindingsopgaver

For de stærkeste bindingsopgaver, brug epoxylim. Mange indendørs og udendørs produkter fungerer godt med denne type lim, herunder træ, metal, glas og plast. Afhængigt af overfladearealet kan denne lim indstilles i 5 minutter, eller det kan tage 10 timer. Det hærder i 3 til 48 timer fra den anvendte tid. Denne type lim er lidt vanskeligere end de fleste. Du skal bruge beskyttelseshandsker, bruge engangsapplikator og arbejde hurtigt. Bland de to ingredienser og påfør straks overfladen. Eventuelle udslip skal rengøres, mens de er våde, ved hjælp af acetone. Denne lim er ekstremt stiv, vandtæt og stærk.

Øjeblikkelige bindingsopgaver

Til tider støder vi på noget, der kræver øjeblikkelig fastsættelse. Hvis varen ikke er porøs, såsom plast, metal eller gummi, kan superlim bruges til binding.Denne lim sætter i 10 til 30 sekunder, så det er vigtigt at bevæge sig hurtigt, når du bruger det. Det hærder om en halv time eller op til 12 timer afhængigt af overfladearealet. Du bør bære handsker, når du bruger denne lim. Påfør kun en dråbe eller to på overfladen, og tryk sammen på områderne i ca. 30 sekunder. Oprensning skal om nødvendigt udføres med acetone. Super lim er stærk og vandtæt.

Brug af udendørs eller indendørs brug

Anvendes primært til træprodukter, resorcinollim fungerer godt til udendørs og indendørs produkter, herunder havemøbler, små vandfartøjer osv. Denne lim sætter om cirka 10 timer afhængigt af temperaturen. Over 72 grader sættes limen hurtigere. Påfør begge overflader og klamp godt i ca. 16 timer. Denne lim kan ryddes op med vand, hvis rydningen er færdig, mens limen stadig er våd. Denne type lim er usædvanlig stærk, stiv og vandtæt.

Træprodukter

Plastlaminater og træfiner kræver en speciel type af bindingsproduktkontaktcement. Kontakt cement sætter næsten øjeblikkeligt og det vil helbrede på få minutter. Påfør kontaktcementen på begge overflader. Lad cementet tørre. Placer begge overflader sammen. Tryk overfladerne helt og grundigt sammen. En rulle eller en tung blok kan bruges til dette.