Folk limer ofte deres briller sammen for at holde dem brugbare bare lidt længere, hvilket er en god ide i teorien. Der er dog altid den person, der ender med at lime de forkerte stykker sammen og skal fortryde fejlen. Fjernelse af superlim fra plastik kan være vanskelig, fordi mange gange de stoffer, du bruger til at adskille limen, også kan ødelægge dine limede genstande. Rengøringsbindemidler kan være særligt vanskelige, hvis din plastik har maling eller finer på overfladen.

Fjernelse af klæbemiddel fra plastik er hårdt, men det er ikke umuligt. Her er et par løsninger til at adskille superlim fra hvilken som helst plastoverflade, det kan være fast på.

TIP: Sug dit produkt i varmt sæbevand, inden du bruger nogen kemikalier det kan hjælpe med at fortryde nogle af de svagere superlim, der binder emnerne sammen. Ved hjælp af sæbevand kan varmt vand hjælpe med at løsne superlugen for at give dig en bedre chance for ikke at skade plasten med for meget hårde kemikalier.

Aceton

Uanset størrelsen af ​​jobbet vil acetone få det gjort bedre end noget andet. Men det er et hårdt ubindende middel, så du, hvis du vil bevare objektets integritet, skal du være forsigtig. Aceton anbefales til brug på plastik, der kan modstå et hårdt ubindende middel, især fordi det er en maling tyndere. Så hvis du planlægger at limse noget, der ikke har maling eller finer på det, kan det fungere godt.

Du kan nemt finde aceton lige overalt. De fleste mennesker har det i deres hjem i form af neglelakfjerner. Du kan endda finde duftende acetonprodukter, så efter at du har limet plastikelementerne fra hinanden, vil de ikke have en hård, resterende kemisk duft.

Start med at fortynde acetonen med vand og forsøge at løsne limen, bare en lille smule acetone vil gå langt. Læg ikke varen i acetone, fordi det vil fjerne malingen af ​​det emne, du forsøger at aflimme.

Nitromethan Komponent

Nitromethan-komponent er et afbindningsmiddel, som du kan finde på de fleste hobbybutikker. Dette er en anden måde at aflimme din plastik på. Dette er en mindre hård de-bindemiddel end acetone, så hvis du planlægger at håndtere noget skrøbeligt, som øjenbriller, kan du bruge dette i stedet for acetone. Det vil være mindre sandsynligt at forårsage problemer for noget, der er sart.

Det markedsføres ofte som en de-lim løsning, og det er usandsynligt, at du finder det i husholdningsartikler. Det sælges ofte i små små rør, men lidt går langt.

Det kan bruges på samme måde som acetone; simpelthen få en klud og gnid en nitromethan komponent på den. Prøv og brug først en fortyndet version, så du kan gøre så lidt skade på den genstand, du forsøger at lime op som muligt.

Alternative metoder

Der er nogle andre måder at trække fra hinanden supergluede plastartikler, der ikke kræver kemikalier, bare en smule albuefedt.

En mulighed er at bruge et barberblad. Dette er ofte bedst for folk, der har brugt overskydende superlim og nu har et rod under det, de forsøgte at binde sammen. Brug bare barberbladet og kør det sammen og under det overskydende lim, så du kan løfte det fra det emne, du forsøger at rense. Du kan også bruge et plast barberblad, hvis du er bekymret for at skære dig selv. Dette er lidt mere sløvet end metal barbermaskinen, men det kan også fungere.

Du kan også bruge et produkt kaldet "Goo Gone", som fjerner klæbrige resterende klæbemidler. Mens det er beregnet til at fjerne det klæbrige klæbemiddel, der er tilbage på overfladen, efter at du har skilt et klistermærke eller tape, kan det løsne superlime, hvilket gør det lettere at skrabe med et blad. Det er også blid nok til at forlade din plastoverflade ubeskadiget.