Hvad du skal bruge

Et stykke karton

Et karbad

Varmt vand

Sæbe eller vaskemiddel

Kniv

999> Rækkefjerner

Afbindingsløsning

Hvad du skal bruge

Et stykke pap

Et karbad

Varmt vand

Sæbe eller vaskemiddel

Kniv

Acetat

Rags

Stain remover

Afbindingsopløsning

Styrken af ​​epoxyklæbemiddel er det, der gør det godt at bruge til tunge projekter, men der sker ulykker. Desværre er disse klæbestoffer ekstraordinært vanskelige at fjerne, hvis de holder sig til dit tøj eller noget andet stof. Da epoxy øjeblikkeligt klæber til vævede fibre, tørrer det hurtigt væk, ikke nok til at redde dit tøj, og det vil stadig lykkes at forlade en plet. Denne plet kan ikke blot afvises. Fjernelse af dette klæbemiddel vil være et besværligt job, men efterfølgende trin skal gøre det lidt glattere.

Trin 1 - Placér kluden på karton

Dette bør altid være det første skridt, når du beskæftiger dig med et uheld med epoxyklæbemiddel. Ved hjælp af et stykke karton eller en fladkasse vil det sikres, at det berørte stof ikke ved et uhell holder sig fast på andre genstande eller overflader, på hvilke den er anbragt. Efter at have lagt tøjene, skal du vente på, at epoxyklæbemiddelet tørrer. Ellers vil ethvert objekt, du bruger til fjernelse af klæbemidlet, holde fast.

Trin 2 - Sug stoffet i varmt vand

Bland en sæbe eller et rengøringsmiddel i varmt vand i et karbad. Sænk tøjet i dette karbad, så snart limen er tør. Lad ikke stoffet tørre, når det er i karret, da det vil gøre pletten vanskeligere for dig at fjerne.

Det varme sæbevand vil gøre epoxyklæbemidlet blødt, så når duken bløder, tag en kniv og prøv at skrabe så meget af limmen som muligt. Der vil stadig være nogle rester tilbage.

Trin 3 - Brug acetat

Acetat hjælper med at opløse epoxyklæbemidlet. Vær dog meget forsigtig, mens du bruger den, da den kan lade sine egne pletter på stoffet. Tag kun den berørte del af kluden og dæmp den i acetatopløsningen. Derefter lægges på epoxyklæbemidlet, indtil det opløses. Gnid stoffet fra begge sider, fordi hvis det ikke er tyndt nok til, at acetatet kan gennemblive, kan klæbemidlet måske ikke komme helt ud.

Trin 4 - Vask kluden

Brug en vaskefjerner til forvask på det område, hvor epoxy bundet sammen med kluden. Blot området efterfølgende med en ren klud og ferskvand, indtil du er sikker på, at plet af acetatet er fjernet. Lad ikke stoffet tørre ud, hvis pletten stadig er tydelig, da det vil gøre det næsten umuligt for dig at fjerne. Fortsæt med at arbejde med acetat og pletfjerner, indtil det er væk.

Trin 5 - Lad stoffet tørre

Når pletten er helt fjernet, hæng kluden og lad den lufttørre.Så tag et godt kig på det område, hvor klæbemidlet spildes for at sikre, at du er tilfreds med dit arbejde.

Trin 6 - Hold en de-bonding Solution Handy

Hold altid en de-bonding løsning ved hånden, mens du arbejder med epoxyklæbemidler. En de-bonding løsning vil ikke lade epoxy bindingen øjeblikkeligt, hvis du ved et uheld får det på din skjorte eller bukser. Dette vil igen gøre det nemmere for dig at fjerne lim eller pletter fra fremtidige ulykker.