Hvad du skal bruge

En svamp

Store klæder

Vand

Et lim opløsningsmiddel

Ståluld eller messingborstel

Sandpapir

Hvad du skal bruge

En svamp

Stort tøj

Vand

Et lim opløsningsmiddel

Ståluld eller messingbørste

Sandpapir

Trælim er lige så vigtig som en hammer, negle og skruer i træbearbejdningsprojekter, men overskud kan komme hele tiden, før du ved det. Når limen tørrer, kan det ødelægge den måde, dit færdige eller forberedte snedker udseende. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvordan du fjerner tørret trælim på en sikker og hurtig måde, som ikke beskadiger træets overflade.

Trin 1 - Find

De fleste trælimmer bliver tørre, når du bruger dem. Dette kan gøre det vanskeligt at lokalisere problemområder. Så for at kompensere for dette, våd en svamp eller en stor klud og gnid den over træets overflade, hvilket giver det en mild presse, mens du går. Vandet vil mørke træets overflade, og eventuelle områder af tør lim vil dukke op som en klar pause i det mørke og fugtige mønster. Dette er også en god måde at lokalisere meget små områder af tørret trælim.

Trin 2 - svække limen

Du skal svække den tørrede limplade ved at anvende et limopløsningsmiddel til at løsne det. Det opløsningsmiddel, du bruger, afhænger af den type trælim, der er blevet brugt. Tjek eventuelle anvisninger eller retningslinjer på opløsningsmidlets emballage for at få flere oplysninger om, hvad du kan bruge, eller spørg en butikskonsulent for at få råd.

Påfør en lille mængde opløsningsmiddel til det specifikke område, og lad det stå i cirka en time, før du prøver at skrubbe det af. I løbet af ventetiden lækker det ind i limmen og svækker strukturen, hvilket gør det lettere at fjerne. Vent ikke dog for længe, ​​eller opløsningsmidlet lækker ind i træfibrene.

Trin 3 - Skrubbe

Nu til det hårde arbejde. Tag et stykke ståluld eller en messingbørste og skrub den limflekken med et let tryk. Hvis du er for voldelig, vil du ødelægge træets overflade, hvor limen har sat. Husk at skrubbe i retningen trækornet løber for at sikre, at alle porer er fri for tørrede limpartikler. Når du har skrubbet så meget som muligt, tag en stor tør klud og gnid det område du har arbejdet på.

Trin 4 - Sand

Tag et stort stykke almindeligt brug sandpapir og gå over det område, hvor den tørrede lim var. Vær forsigtig, fordi du vil skure træets øverste overflade. Hvis dit stykke er et resultat af et husværksprojekt, skal du bruge det samme sandpapir, du tidligere har arbejdet på træet, hvis du stadig har det. Alle rester af den tørrede lim skal være væk på dette tidspunkt, og området vil blive forberedt til enhver fremtidig udsmykning, såsom et lille malingslag.

Trin 5 - Rengør

Afslut processen ved at bruge en fugtig klud til at rengøre træets overflade, herunder det område, du lige har arbejdet på.Dette vil fjerne træet af snavs, støv og snavs, der kan have akkumuleret som følge af skrubning og slibning. Rengøring er afgørende for at sikre, at dit praktiske arbejde ser professionelt ud.

Derefter kan du fortsætte med at tilføje nogen plet eller finish til dit projektstykke uden at bekymre dig om problemer med tørret lim.