Brug af vedhæng belysning for at forbedre ethvert værelse vil gøre hele forskellen. Det er nemt at installere, rimeligt prissat og kommer i for mange visuelt tiltalende inventar og designs til at liste. Men uanset hvor du beslutter dig for at installere vedhængsbelysning, er der nogle overvejelser at tænke på. Den vigtigste, især hvis du installerer en gruppering af lys, er afstanden.

Hvad er vedhængsbelysning?

Vedhæng belysning er den type belysning, der hænger suspenderet fra loftet. Stilene er varierede og smukke, ligesom de farver og materialer de er lavet af. Du kan finde lysekrone, mini, teardrop, lantern og blæst glas design blandt mange andre.

Gulv til loftafstand

Den første ting at overveje, er hvor høj at hænge de inventar, du har valgt. Dette afhænger af flere faktorer, hvor tallet er hvor højt dine lofter er.

Hvis du har hvælvede lofter, hvor du har tænkt dig at hænge vedhængsbelysningen, vil du gerne skabe en visuelt tiltalende pause i rummet. Halvvejs markeringen er en god indikator. Der er ingen hård og hurtig regel, men de skal være lave nok til at kunne skifte pæren og høj nok til, at der ikke opstår hovedskader.

For typiske lofthøjder, som i køkkenet, er et groft skøn ca. 30 tommer til 36 tommer over diskpladsen. Hvert værelse vil være anderledes afhængigt af hvad du bruger belysningen til og hvor store armaturerne er.

Lys til lysafstand

Et andet designaspekt, der skal tages højde for ved let installation, er, hvor langt fra hinanden placeres i forhold til hinanden. Dette afhænger af det lette overfladeareal og igen, hvad du vil bruge belysningen til.

For eksempel er vedhængsbelysning oftest grupperet over køkkenøen i køkkener. Den største overvejelse her er at sikre, at hele overfladearealet lyser, når dine lys er tændt. Den perfekte løsning afhænger af dit valg af design, men af ​​hensyn til forklaring skal du overveje mini vedhængslys. Hvis du hænger et sæt eller grupperer fire firhængslamper over en køkkenø, skal du hænge dem ca. 36 tommer fra bordpladen. Find halvvejsepunktet fra den ene ende af disken til den anden. Find derefter halvvejsepunkterne mellem midten og slutningen. Da punktet er at have lige lys på hele bordpladen, vil du gerne dele lysene jævnt inden for disse målinger. Det kan tage nogle tilpasninger, men heldigvis har du altid mulighed for at hænge justerbare højdebjælker for at gøre det nemmere.

Du kan hænge grupperinger af vedhængsbelysning, hvor du vil, og afstanden afhænger af den opgave, du forsøger at udføre. Afstanden over poolbordet ville være anderledes end afstanden over en badevaske.Nøglen er at sikre, at skyggerne mellem lysene fjernes.