Hvad du har brug for

Hvid eddike

Avis

Latexhandsker

Håndklæde

Skål

Varmt vand

Papirhåndklæder

Hvad du har brug for

Hvid eddike

Avis

Latexhandsker

Håndklæde

Skål

Varmt vand

Papirhåndklæder

Trælim er en god mulighed for at lave en simpel sammenhæng mellem to stykker træ. Da dette klæbemiddel er så nemt at bruge, er det muligt, at du kun skynder dig for at opdage, at resultaterne af dit projekt ikke er så perfekte som du troede, når limen tørrer. Heldigvis er det ikke svært at adskille de vedhæftede stykker af træ og starte om det med disse teknikker til at nedbryde og fjerne trælim.

Trin 1 - Forberedelse

På din arbejdsflade skal du lægge flere tykke lag gamle aviser med et lag plastik nedenunder. Placér det limede objekt på avisen. Put på et par latexhandsker for at beskytte dine hænder.

Tilsæt 2 kopper eddike til en stor skål og fortynd den, så indholdet af eddike er ca. 30% af opløsningen. Mæt dit håndklæde i eddike og vri det ud. Du vil have håndklædet til at være mættet nok, så det drypper lidt, men ikke overdrevent gennemblødt med eddike.

Trin 2 - Påfør eddike

Påfør håndklædet på træet og forsøg på at lade så meget af eddike gennemblødte portioner få direkte kontakt med de limede områder, som du kan. Fortsæt med at trykke, indtil du ved, at eddike har gennemblødt, og lad håndklædet vikle på træet i 15 minutter.

Træk håndklædet op og prøv at pry stykkerne af træ fra hinanden. På dette stadium bør de give lidt, og du bør føle en form for løsning. Hvis du næsten ikke brugte lim, kan du endda selv adskille brikkerne med netop dette.

Trin 3 - Opløsning Mere

I de fleste tilfælde vil det tage mindst to anvendelser af eddike at udføre jobbet. Hvis ikke, skal du fortsætte med at gentage denne proces med håndklæde- og eddikeopløsningen, indtil du kan skære træet fra hinanden.

Trin 4 - Fjernelse af lim

Når du kan dele træstykkerne, vil du bemærke, at trælimmen ikke længere er solid. Det er blevet halvflydende, næsten som en pasta. Fjern først denne lim fra træet for at kunne arbejde med træet igen.

Tag et andet rent håndklæde og våd det helt med varmt vand. Vrid det ud, så det er stadig meget vådt, men ikke gennemvædet. Tør det langs træets overflade, hvor som helst der er lim.

Til sidst vil limen komme helt ned til rent træ. Ligesom eddike-skridtet, kan du måske bruge flere håndklæder til at opnå dette fuldstændigt, da du fjerner både limen og enhver caked på eddike.

Trin 5 - Tørre

For at afslutte, tør papirpapir på træet for at opsuge fugtigheden, og gnid derefter friske på træet for at fjerne endnu mere af vådheden. Giv træet rigelig tid til at tørre, før du bruger det igen.