A solvarmer til varmtvand reducerer mængden af ​​elektricitet, der kræves for at gøre varmt vand i dit hjem, og nogle gange eliminerer det hele sammen. I stedet er energi fra solen udnyttet til at opvarme vandet, som derefter opbevares i en tank. Der er en række forskellige typer varmtvandsvarmer til solenergi egnet til brug i den region, hvor du bor.

På grund af klimaforskelle er der ingen universel type. Solar varmtvandsberedere kommer i to hovedvarianter: aktiv og passiv. Derefter skelnes de ud fra metoden til vandcirkulationen, de har, og den type solfanger, de bruger. Et system, der er godt til brug i klimaer, hvor frysning opstår, kaldes et afløbssystem. Kort sagt er et afløbs-solsystem et aktivt, direkte eller indirekte middel til opvarmning af vand. For at forklare det er der behov for yderligere afklaring.

Aktiv vs Passiv Solar Varmtvandsopvarmning

Den grundlæggende forskel mellem solvarmeanlæg til solvarmeanlæg er aktiv og passiv. Et aktivt system bruger elektriske pumper og automatiske styringer til at tvinge vand ind i en solfanger. Et passivt system gør det ikke. Det er afhængig af den fysiske proces, hvor vandet stiger, når det opvarmes. Passive systemer kræver generelt mindre vedligeholdelse, fordi de har færre dele, men de kan også være mindre effektive. Aktive systemer vil bruge noget elektricitet til at køre pumperne og kontrollerne, men det paler i forhold til mængden der bruges af en traditionel vandvarmer.

Direkte vs Indirekte Cirkulation

Den næste sondring, der skal foretages, er direkte vs indirekte cirkulation. Et direkte system, der også kaldes et åbent kredsløb, cirkulerer vandet til brug direkte gennem solvarmeren og tilbage i opbevaringstanken. De findes ofte i klimaer hvor kun frysende temperaturer sjældent forekommer. Vandet holdes i solfangeren i partier, hvor det opvarmes og derefter fordeles til tanken. Et indirekte system cirkulerer derimod en varmeoverføringsvæske gennem solfangeren. Når det er opvarmet, drænes det i tanken og ind i en varmeveksler. Derefter overføres den opvarmede varme til det drikkevand, der anvendes i huset. Indirekte systemer fungerer godt i koldere klimaer, fordi der ikke er vand til at fryse. Direkte systemer kan også fungere i koldere klimaer, men de skal have isolerede rør eller blive drænet. Her er i sidste ende afløbssystemet.

Afløbssystem til varmtvandsanlæg

Et afløbssystem kan være direkte eller indirekte. Det vil sige, at det kan pumpe vandet til brug direkte i solfangeren, eller det kan bruge en varmeoverføringsvæske. Uanset hvad, processen er den samme. Vand pumpes ind i solfangeren, hvor det opvarmes. Med hjælp af tyngdekraft dræner den tilbage i opbevaringstanken, der skal anvendes.En sensor på solfangeren kan detektere, når der ikke kommer yderligere varme fra solen, hvorefter vandet får lov til at afløb. Fordi intet vand forbliver i opsamleren efter aftenen, er det beskyttet mod frysning. Et lukket kredsløb eller indirekte system recirkulerer vand gennem solfangeren, tilbage i varmeveksleren til opvarmning af drikkevand. Denne type er ønskelig i koldere klimaer, fordi det er bedre at adskille varmeopsamlingsfunktionen end varmelagringsfunktionen.

Et varmtvandssystem med dræn tilbage er oftest et aktivt, lukket eller indirekte middel til opvarmning af drikkevand med solenergi. Ved at lade opvarmet vand dræne tilbage i opbevaringstanken, efter at varmesensorer ikke har registreret yderligere solstråling, er systemet beskyttet mod trussel om frysning i koldt vejr. Et afløbssystem er en type varmtvandsopvarmning, men det kan være et af de mere komplicerede midler til at gøre det.