Mastisk klæbemiddel , også kendt som byggemateriale, er et tungt bindemiddel, der er ekstremt tyk. Det har mange byggeprogrammer indenfor gulvbelægning, tagdækning, støbning, tørvægge, paneler og bruges sammen med mange materialer, herunder træ, metal, murværk og beton. Fordi mastic lim er ret fleksibel og vandtæt, er det et populært bindemiddel til udendørs brug, der reducerer behovet for negle og skruer. Selv om det er en højklassificeret klæbemiddel, der bruges hver dag af uddannede fagfolk, kan gør-det-selv entusiaster gøre stor brug efter nogle enkle anvisninger.

Trin 1: Forbered området

Sørg for grundigt at rengøre de overflader, du ønsker at binde sammen. Sørg for, at træområder er fri for alt voks, lak og maling. Sørg for, at cementområder og alle andre typer er helt fri for snavs og fedt eller løs materiale.

Trin 2: Anvendelse

Der er en række forskellige metoder til at overføre klæbemiddel til overfladen, der skal bindes, afhængigt af størrelse og mængde af klæbemiddel, der skal bruges. Mastik lim kan komme i rør, dåser eller større beholdere. Det kan påføres direkte fra et rør, der arbejder på små overfladearealer eller overføres på en pind eller trowel til store overfladearealer, inden de spredes. Påfør så meget produkt som nødvendigt for at sikre en varig obligation.

Trin 3: Klap det

Fastgør de bundne overflader ved at klemme dem sammen. Eller, hvis det ikke er passende at fastspænde, skal du placere tunge genstande oven på en genstandsbinding til den nedenstående forbindelse. Pas på, at der ikke knækkes for meget mastisk klæbemiddel ud.

Trin 4: Tørretid

Tillad objekterne at blive bundet af mastiks klæbemiddel 24 timer for at helbrede. Blandingen bør indstilles på ca. 10 minutter efter påføring, så der hurtigt foretages nødvendige justeringer.

Trin 5: Ryd op

Sørg for at rense hele området grundigt med mineralske ånder eller terpentin for at fjerne rester, afstivning eller overdreven mastisk klæbemiddel. Læs altid fabrikantens anvisninger, inden du bruger rengøringsprodukter.

Trin 6: Fjern forbindelseshjælp

Efter at have tilladt en tørretid på 24 timer, skal du fjerne alle vejede vægge eller klemme. Alle bindingsområder er klar til brug.

Som med enhver form for bygningsarbejde, er der behov for visse forholdsregler for at sikre sikker drift. Brug altid beskyttelseshandsker, når du bruger klæbemidler, fordi det forsvundne materiale begynder at indstilles om 10 minutter, hvilket kræver særlig opmærksomhed for at fjerne alt overskud, som begynder at hærde på ubeskyttet hud. Vær også opmærksom på ventilation. Det er yderst vigtigt at have tilstrækkelig luftcirkulation i dit arbejdsområde. Brug af en ventilator maske er altid et klogt valg. Nogle klæbemidler indeholder skadelige toksiner, hvis de trækkes vejret, der kræver mere omfattende røgfiltrerende åndedrætsmasker.

Vær også meget omhyggelig med at lagre mastikæske beholdere. Opbevar dem på et køligt, tørt sted væk fra driftsmaskiner. Lad aldrig åbne beholdere ligge omkring, og sørg altid for at sikre låg på dåser og helt lukke rørspidser for at forhindre utilsigtet udslip. Fjernelse af uønsket mastisk klæbemiddel fra overfladearealer, når det er tørret, er ikke kun tidskrævende, men helt unødvendigt, hvis sikker håndtering er nøje fulgt.