Du kan have et af de mest tiltalende og velkendte metaller, der er i din besiddelse, hvis du regelmæssigt polsk sterlingsølv varer. Men da sølv er et naturligt blødt metal og let kan bøjes ud af form, bliver det normalt lavet i forskellige størrelser og former i kombination med et andet metal, der typisk er kobber. Denne kombination kaldes sterling sølv, som har øget styrke, men er tilbøjelig til at tarnishing. Dette skyldes kobberens reaktive karakter. For at holde sterling sølv mousserende hele tiden, blev forskellige metoder til rengøring af sterling sølv udtænkt, men to af de mest populære er med brug af bagepulver eller tandpasta.

Rengøring af sodavand

Hvis der anvendes sodavand til at rense sølv, blandes det med vand for at danne en pasta. Det gnides på sølvtøj og skylles derefter af. En blød klud anvendes derefter i polering af den tørre.

Tandpasta Rengøring

Hvis tandpasta skal bruges på den anden side, er sterlingsølv overtrukket med det, og sølvtøjet løber følgelig i varmt vand. Tandpastaen virker i skum og skylles derefter af, ligesom med børster i tænderne. Hvis der er indviklede designs i sølvtøj eller stædige pletter er til stede, kan en blød børstet tandbørste bruges.