Epoxy klæbemidler og epoxyharpikser alsidige stoffer til binding og vedhæftning. Men at vide, hvordan man bruger epoxy korrekt, er nøglen til at forhindre klæbemidlet i at gå, hvor du ikke vil have det og potentielt forårsage messer og skader.

Hvis du ved et uheld får noget klæbemiddel på dig selv eller på noget andet, er der mange måder at fjerne dette bindemateriale på. Dine muligheder spænder fra en simpel hjemmemedicin til at adskille epoxy til kraftige klæbemidler.

Fjernteknikken, som vil fungere bedst, afhænger i vid udstrækning af, hvad du brugte epoxy til, men her er nogle retningslinjer, du kan følge.

Fjernelse af epoxyklæbemiddel på huden

1. Eddike

Du kan bruge eddike til at fjerne hærdet epoxyklæbemiddel fra din hud. Med en klud, blød området på din hud med eddike, indtil du kan se det begynder at blødgøre. Når det er blødgjort, skal du fjerne klæbemidlet.

TIP: Dette virker også på uhærdet epoxyklæbemiddel.

2. Aceton

Aceton er en anden simpel, men effektiv løsning. Ligesom eddike er chancerne for, at du har acetone i dit hus uden selv at indse det. Det er den primære ingrediens i både paint stripper og neglelak fjerneren. En anden lighed med eddike er, at du kan bruge acetone til at fjerne rester på din hud. Du skal blot anvende nogle til bomuldspinne og arbejde forsigtigt området, indtil epoxyen er blødgjort og kan skrælles eller skylles af.

ADVARSEL: Selvom den har næsten samme virkning som eddike, er acetone brændbar og kan forårsage mere skade end eddike. Udvis forsigtighed med acetone og arbejd i et godt ventileret rum væk fra eventuelle brændbare genstande. Rens huden godt og anbring lotion for at bekæmpe tørreffekten efterladt af acetone.

3. Citrusbaseret vandfri håndrens

Hvis du kan finde en, kan en citrusbaseret vandfri håndrens også gøre jobbet for at fjerne frisk epoxy på din hud. Bare gnid håndrenseren på det berørte område og vask det grundigt. Denne mulighed kan ikke nødvendigvis være inden for rækkevidde i dit skab, men en fordel er, at citrusbaserede vandfri rengøringsmidler ikke er så hårde, men huden er som en mulighed som acetone og er trygge og organiske at trække vejret ind.

Fjernelse af uhærdede Epoxy Adhesive

4. Isopropylalkohol

Du kan bruge isopropylalkohol til at fjerne uhærdet epoxyklæbemiddel. "Uhærdet" refererer til det stadium, hvor klæbemidlet i de bundet materiale afsættes til tørring i 24 timer.

Da uhærdede klæbemidler endnu ikke er helt hærdet eller tørret, kan du også bruge acetone eller alkohol til at fjerne uhærdede epoxyklæbemidler på en overflade.

Fjernelse af tørret / hærdet epoxyklæbemiddel

5. Adhesive Remover

Fjernelse af tørret epoxyklæbemiddel kræver meget mere end dine almindelige køkkenløsninger. Med hensyn til effektivitet er den bedste måde at slippe af med hærdet epoxy, en specialiseret klæbemiddelfjerner.

Desværre kan klæbemidler ikke anvendes på huden. Selvklæbende remover er kun til brug på overflader af materialer som træ eller plast.

6. Paint Thinner

Du kan også bruge en opløsning af tyndere og denatureret alkohol til fjernelse af ethvert tørret epoxyklæbemiddel.

ADVARSEL: Det er vigtigt at huske, at disse løsninger kan være ret skadelige, så vær forsigtig, når du håndterer dem.

7. Denatureret Alkohol

Sug en klud med denatureret alkohol og tør det på det berørte område. Denatureret alkohol er mere egnet til nyligt tørret epoxyharpiks.

Hvis epoxy er begyndt at helbrede, skal du først bruge malingsfortynderen til at blødgøre den og derefter anvende alkoholen som beskrevet ovenfor.

8. Varmepistol

Ved hårde rester kan du bruge en varmepistol til at blødgøre epoxyklæbemidlet. Det er ideelt til opvarmning af området op til 200 grader Fahrenheit. Opvarm kun et lille område ad gangen for at undgå at forårsage flammer eller forbrænde materialet. Du kan derefter bruge en scraper til at skrabe af epoxyklæbemidlet.

ADVARSEL: Varmepistoler kan blive meget varme. Vær forsigtig, når du betjener dem og med hvor du vælger at sigte dem.