Trælim bruges specielt til at binde to stykker træ sammen. Der er flere forskellige typer trælim, herunder ureaformaldehydharpiks, resorcinol formaldehydharpikslim, phenolformaldehydharpiks, animalsk lim, polyvinylacetat, polyurethanlim, epoxy, cyanoacrylat, kontaktcement og mere. Der er dog et par generelle tips, uanset hvilken type, der vil hjælpe det tørre hurtigere, så du kan gå videre med dit projekt så meget før.

1. Brug ny lim

Den første måde at sikre, at din lim tørrer hurtigt, er at være sikker på, at limen ikke er udløbet eller ikke er tæt på at udløbe. Alder vil påvirke præstationen af ​​din lim samlet, herunder forlængelse af sin normale tørretid. Brug af en frisk flaske sikrer, at din lim tørrer så hurtigt som det skal.

2. Fortynd ikke

Vand aldrig din lim for at gøre det tørre hurtigere. Dette virker ikke som du tror. I stedet vil den fortyndede lim bare mætte dine stykker, hvilket igen gør alt hårdt i stedet for klæbrige og ødelægger din klæbemiddelbinding.

3. Luftmængde

Sørg for, at dit projekt er efterladt i et godt ventileret rum, da luftstrømmen kan hjælpe med at tørre stykket. Også tørre luft kan hjælpe, så hvis du bor i et mere fugtigt klima, overvej at bruge en affugter.

4. Tynd applikation

Hvis du har brug for rigtigt hurtigtørrende trælim, så vil du ikke anvende det med tykke lag, da det vil tage meget længere tid at tørre. Derudover hjælper et varmt miljø tørre limen hurtigere, fordi varm luft kan absorbere mere vand fra omgivelserne. Hvis du har brug for det til at tørre rigtig hurtigt, skal du tænke på at bruge en hårtørrer i en lav indstilling.

5. Limplast Harpiks

Hvis din trælim bruges sammen med en harpiks som epoxy, kan du tilføje en smule hærder til blandingen for at fremskynde tørretiden. Du bliver dog nødt til at klæbe tingene hurtigt, fordi opløsningen begynder at hærde med det samme.

Du kan også blande din egen hurtigtørrende trælim. Alt du behøver er hurtigtørrende lim og nogle savsmuld fra træet. Bland disse to sammen, anvend den, og lad den tørre.

6. Polyurethan Trælim

Polyurethanlim er populær til træ, og det er også vandtæt. Denne trælim tørrer ikke i traditionel forstand, men vil absorbere vandet fra de limede genstande, som får materialet til at ekspandere og fylde rummet. Derfor, for at få limen til at tørre hurtigere kan du tåle vand på, hvad du limer.

Selvom denne lim tager længere tid at tørre end andre, giver denne periode dig tid til at rette eventuelle fejl. Indse, at dette stof ikke kommer let ud, så det kan være nødvendigt at klippe det eller slukke det, hvis du laver en fejl. Du kan let sand dette til et tyndt lag, og det vil også acceptere træfletter.

7. Klemmer

For at sikre, at din trælim sætter sig ordentligt, og at stykkerne er på det rigtige sted, skal du klemme alt sammen. At holde stykkerne selv nøjagtigt på det rette sted i timevis er bare ikke muligt.