Hvad du skal bruge

Acetone

Vand

Rags

Bomuldskugler

Fladkantet værktøj

WD- 40

Vaskevæske

Mineralolie

Hvad du skal bruge

Acetone

Vand

Rags

Bomuldskugler

Fladkantet værktøj

WD-40

Opvaskevæske

Mineralolie

Fjernelse af superlim kan være en reel hovedpine af samme grund, at tingene normalt er så nyttige: det er et kraftigt klæbemiddel, der danner varige obligationer. I de fleste tilfælde, hvor super lim kommer på overflader ved en fejl, er acetone gå til opløsning på grund af den måde, det bryder ned limen.

Træfladerne udgør dog en unik udfordring, når man fjerner superlim, fordi det er porøst og kan opsuge acetonen, hvilket forårsager permanent farvning og misfarvning. Du skal være forsigtig, når du anvender en hvilken som helst type opløsningsmiddel (acetone eller andet) til dine træoverflader, da de permanent kan plette eller ødelægge varen endnu værre end superlimmen.

Her er nogle strategier til fjernelse af uønsket klæbemiddel og sparer træets integritet på samme tid.

1. Små gentagne doser

Siden du bruger straight acetone, kan det være mere skadeligt for dit træ end blot at leve med en hærdet dab superlim på den. Prøv at skære intensiteten af ​​din acetone ved at blande den med vand. Brug derefter bomuldskugler, så du kan styre mængden af ​​væske, der rent faktisk kommer i kontakt med limen og træet, dab eller gnide ved limen flere gange.

Ved design er denne metode langsom og stabil, så forvent ikke at limen løsner, blødgør eller kommer væk på en gang. Vent et øjeblik for blandingen at udføre sit arbejde, og tør med en tør klud op med en overskydende acetonblanding. Genopfyld bomuldskuglen med en frisk dosis acetone og vand, og gentag derefter, hvad du lige har gjort.

Mens chancerne for denne teknik arbejder varierer afhængigt af situationen, giver det dig et godt skud, fordi du stadig kan bruge acetone, men i små nok batcher, at det ikke vil skade overfladen.

ADVARSEL: Acetone er en almindelig ingrediens i maling tyndere og vil ødelægge den malede overflade, når den anvendes på træ, selv i små doser

Skrabningsløs lim

Når limen begynder at blødgøre, forsøg at kile en lille kant eller spatel mellem løsningsfladen og træet. Med held vil limen løfte af og efterlade en lille mængde rest. Hvis træoverfladen er umalet, prøv olier at hjælpe med at løfte limen og hjælpe med at tørre bort rester.

2. Påfør kontrollerede påvirkninger på limen

I visse tilfælde, når superlim drypper eller spildes på træ, kan formen af ​​den faktiske hærdet lim være ret tyk. Dette kan faktisk være en god ting. På trods af den store mængde lim, der ser ud til at være på dit træelement, hvis limen indtager en tyk, boblignende form, så er den faktiske mængde lim, der er i direkte vedhæftende kontakt med dit træ, minimal.

Prøv at fugte superlimmen med lette mængder acetone eller vand som nævnt tidligere, og når limen blødgøres, prøv at trykke den løs med et fladt hammerhoved eller lignende genstand. Den spidse kant af en kødmager kunne også gøre tricket. Pointen er at løsne eller stress super limen, så den lader gå.

Gentag processen, vær forsigtig for at undgå permanent skade på bordpladen. Tjek det som du går, chipping væk ved håndtaget på bordets overflade, indtil du kan fjerne størstedelen af ​​rodet.

3. Bland i WD-40 eller Opvaskemaskine Sæbe

Denne strategi er bedst for overflader, der faktisk ikke ses. Hvis du for eksempel brugte superlim til at fastgøre enderne på en bokhylde eller skabe en anden slags træfuge, og du ved et uheld sætter lim på det forkerte sted eller fastgør stykkerne dårligt, skal du bryde vedhæftningen og fjern limen.

Når du tilføjer en lille mængde WD-40 eller opvaskemiddel til din acetone, opnås det nemt. Det vil sandsynligvis forlade nogle grad af misfarvning, men hvis du kommer til at være at regulere denne kant alligevel, er det ikke noget derimod.

4. Restoprensning af superlimrester

Når du har fjernet størstedelen af ​​superlimmen, kan du forsøge at få rester af det fra træets overflade med mere acetone. Vær opmærksom på, at da du kun arbejder mod limens rester og ikke limen selv, er der en større chance for, at flere af acetonen kommer i kontakt med flere af træet. Så arbejde omhyggeligt og vær ikke bange for at prøve mere end én gang med små mængder opløsningsmiddel.

Uanset om du er i stand til at fjerne alle pletter og rester eller ej, skal du vaske det ud på en lakeret eller olieret bordplade ved at tilsætte noget tætningsmiddel til en klud og gnide det. Olierne vil normalt vaske ind i træet og kan faktisk skjule eller klæde pletten. Mineralolie fungerer rigtig godt på overflader, der ikke er malet og vil hjælpe med overfladens udseende på lakerede varer. Du skal blot gnide olierne grundigt for at få en god jævn frakke og lad det tørre. Din træoverflade vil være tilbage til normal om 24 timer.